Close

6 juli 2018

Verhalen van #clubcaasleden; Roelant Molenaar

Een sales-goeroe en ondernemer in hart en nieren. Dit zijn twee omschrijvingen die goed bij Roelant passen. Met zijn lokale marktplaats koopplein.nl/alkmaar timmert hij hard aan de weg, maar het ondernemersbloed kruipt al langer door zijn aderen. Eerder was hij bijvoorbeeld  eigenaar van een schoenenwinkel in de Alkmaarse binnenstad. 

Eind 2017 besluit Roelant het roer om te gooien, hij schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam www.SalesProRoelant.nl en gaat aan de slag met een lokale, online marktplaats. Ook wel bekend als Koopplein.nl. “De Alkmaarse versie van Koopplein, koopplein.nl/alkmaar, is er speciaal voor Alkmaarders en de directe omgeving. Doordat alle aanbieders uit de regio komen kunnen zowel de kopers als verkopers makkelijker afspreken en een product bekijken. Dit voelt vertrouwd, maakt het proces persoonlijk en indirect stimuleren we de lokale economie.” aldus Roelant zelf. 

Roelant is begin 2018 lid geworden van #clubcaas. Hij hoopt vooral veel ondernemers vanuit Alkmaar en omstreken te leren kennen. Ondanks zijn jarenlange ervaring is hij met een compleet nieuwe uitdaging begonnen, hij hoopt dus veel te kunnen leren van de andere leden en werkbezoeken. Misschien rollen daar ook nog een paar mooie samenwerkingen uit. “De #clubcaasleden zijn jong en snappen de online wereld heel goed, ik betreed die wereld met Koopplein net.” Ondanks dat Roelant nog maar net is gestart met de online marktplaats heeft hij er al twee succesvolle kwartalen opzitten. “Een succes boven verwachting.”

Naast Koopplein is Roelant constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden, zo is hij recent gestart met www.koopplein-kofferkmarkt.nl, speciaal voor Koopplein leden. “Ik verplaats de online wereld naar een offline wereld. Mensen kunnen elkaar zien, een praatje maken en lekker struinen op de markt. Ik merk dat hier veel belangstelling voor is en ben daarom al aan het kijken naar uitbreidingsmogelijkheden. Zo mag ik 15 juli de kofferbakmarkt in Stompetoren organiseren.”

Naast koopplein.nl/alkmaar werkt Roelant ook op freelance basis in de salessector. Hij is in te zetten voor sales en acquisitieopdrachten via www.SalesProRoelant.nl “Vooral koude acquisitie, daar ben ik heel goed in. Op iemand afstappen, een praatje maken, verbinding maken en die band vervolgens warm houden. Ik maak gemakkelijk contact, maar dit komt ook echt voort uit oprechte interesse. Ik merk dat nu ook met koopplein.nl, mijn enthousiasme slaat over op mensen om mij heen.” 

De toekomstplannen van Roelant? Nog veel meer lokale ondernemers en Alkmaarders naar zijn LOKALE online marktplaats halen. “Naast het platform koopplein.nl/alkmaar organiseer ik kofferbakmarkten en ben ik nu ook steeds actiever op social media en vooral via Facebook. Vooral dit laatste medium wil ik uitbreiden als een plek waar Alkmaarders elkaar kunnen vinden en in contact met elkaar kunnen komen.” 

Benieuwd naar de Facebookpagina van Roelant? Neem dan hier een kijkje: https://www.facebook.com/kooppleinAlkmaar/