Close

11 maart 2019

Verhalen van #clubcaasleden; Josette brengt rust in de (Noord)kop

Opgegroeid in het Noord-Hollandse Schagen, vertrokken voor een vlammende carrière naar Amsterdam maar nu weer geland in het rustigere Alkmaar. #clubcaaslid Josette Jimmink heeft het allemaal gezien, een hoop geleerd, maar ervaart nu pas echt rust in de kop. Die rust kwam na de start van haar eigen bedrijf ruim een jaar geleden, Bewusst.

Praktische yoga

Josette werkte in de effectenhandel en kent daardoor de stress van deadlines en targets heel goed. “Deze ervaring komt nu ontzettend goed van pas in mijn werk. Ik help bedrijven met het vinden van rust en ruimte, maar weet ook hoe lastig dit kan zijn. Mijn aanpak bij bedrijven is daarom vaak heel praktisch. Geen ingewikkelde programma’s en lange sessies maar gewoon op de werkvloer zelf. Daarnaast zorg ik ervoor dat collega’s de oefeningen ook zonder mij kunnen toepassen. Op die manier kunnen ze er altijd mee aan de slag en vaker rust in de kop ervaren. Want juist in die periodes van rust gebeuren de mooiste dingen.” 

Stoelyoga

Josette heeft in eerste instantie niet bewust voor yoga gekozen, het kwam op haar pad. “Ik merkte al vrij snel dat juist het nemen van rust heel goed werkt en je effectiever maakt.” Daarom ging Josette in haar vrije tijd steeds meer aan yoga doen. Ze volgde zelfs een opleiding voor docent. “In eerste instantie niet eens om er ook echt mijn werk van te maken, maar van het een kwam het ander.” Haar hobby groeide door, totdat Josette vorig jaar in het diepe sprong en besloot haar eigen bedrijf op te richten. Nu geeft zij wekelijks yogalessen op verschillende plekken en heeft ze het afgelopen jaar meerdere bedrijven mogen helpen. Vooral de stoelyoga blijkt een groot succes. “Het is ontzettend leuk om te zien dat de sessies helpen. Ik kom regelmatig bij het Alkmaarse bedrijf Create en heb de collega’s daar een aantal oefeningen gegeven om hun schouders los te maken. Toen ik daar recent weer kwam bleek dat ze dat serieus opgepakt hadden en dankzij de oefeningen ook echt minder stijve schouders hadden!”

Thuis, op je werk of op een event

Naast haar werk bij bedrijven staat Josette ook regelmatig op events. “Soms is het heel fijn om gewoon even helemaal niets te doen. Daarom bied ik ook stoelmassages aan. Vaak doe ik dit bij bedrijven en soms ook op een event. Binnenkort sta ik bijvoorbeeld op het event Betty Blocks on Stage, voor de bezoekers die daar komen organiseer ik samen met een collega een hoek waar ze even helemaal tot rust kunnen komen. Daar hoeven ze even niets, en dan kunnen ze weer fris door naar de volgende spreker. Wie wil dat nou niet?”

Het komende jaar gaat Josette haar werk bij bedrijven uitbouwen. “Ik hoop dat nog meer bedrijven inzien dat regelmatig rust nemen helpt. Ontspannen collega’s zijn effectiever en creatiever, ik kan daar op eenvoudige wijze bij helpen.”

Meer informatie over Bewussst.

Wil je ook een keer een les volgen? Of ben je benieuwd naar de voordelen van stoelyoga binnen jouw bedrijf? Neem dan contact op met Josette via info@bewussst.nl