Close

21 februari 2019

Verhalen van #clubcaasleden; Fuga Cloud bouwt nieuw Nederlands cloud platform

 

In september 2015 was het zover, de geboorte van Fuga Cloud Platform. Een public cloud ontwikkeld door Cyso, één van de laatste onafhankelijke hostingproviders van Nederland. Daarbij hebben zij bij de ontwikkeling van Fuga Cloud hun kennis en expertise gebruikt, die ze op het gebied van cloud in de afgelopen 20 jaar hebben opgedaan.

Afgelopen september vierde Fuga Cloud het driejarig bestaan van het platform. In deze drie jaar zijn er tienduizenden instances op uitgerold. Hun klanten ervaren dit cloud platform namelijk als zeer stabiel, snel en veilig.

In de tussentijd is de werkwijze binnen hun organisatie gewijzigd en voeren zij vandaag de dag, met tweewekelijkse sprints, verbeteringen door aan de hand van het Scrum framework. Om snel in te kunnen spelen op continu veranderende klantverwachtingen is naast een flexibele organisatie ook een flexibel cloud platform nodig. Dat is exact waar de schoen wrong.

Een compleet redesign van ons cloud platform

In de afgelopen drie jaar hebben hun klanten tal van feature requests ingeschoten. Van uitgebreidere betaalmethoden en role-based access control tot aan de implementatie van IPv6 en volwassen load balancers. Feature requests die helaas lastiger te realiseren waren dan verwacht. De oorzaak? De inflexibele fundering van hun cloud platform.

Om die reden hebben zij Fuga Cloud vanaf de grond opnieuw opgebouwd.

Yuri Sijtema, Product Owner van Fuga Cloud:

“De statische fundering van Release 1 zat de doorontwikkeling van het cloud platform in de weg. In de tussentijd hebben we het team uitgebreid en is de kennis van bijvoorbeeld CI/CD flink toegenomen. Dit heeft ons in staat gesteld om een nieuw cloud platform te bouwen welke volledig voldoet aan onze wensen en eisen. We kunnen het cloud platform in minder dan 2 uur volledig opnieuw uitrollen. Dit maakt het in de toekomst ook veel eenvoudiger om het aantal regio’s te vergroten en uit te wijken naar andere landen.“

Volledig vernieuwde netwerklaag

Naast de versnelling van het IT-ontwikkelproces heeft Fuga Cloud meer verbeteringen doorgevoerd. Zo is Release 2 voorzien van een nieuwe netwerklaag die ze in staat stelt geavanceerde netwerkoplossingen te ontwikkelen. Zo leveren zij vanaf nu bijvoorbeeld een geavanceerde en volwassen load balancer, ondersteunen ze IPv6 en heb je de mogelijkheid om IP’s direct te koppelen aan je instance. Daarnaast hebben ze de netwerk latency met 30% verder weten terug te dringen waardoor bij hun gehoste services nog sneller reageren.

Verbeterd dashboard

Ook het dashboard is volledig opnieuw opgebouwd. Zij hebben gekozen voor een API-driven benadering. Dit zorgt voor een modulaire en schaalbare front-end waardoor ze veel sneller kunnen itereren. Daarnaast is de laadsnelheid van pagina’s binnen het dashboard flink verbeterd. Met het herbouwen van het dashboard hebben zij ook kritisch gekeken naar hoe de user experience verder kon worden verbetert. Zo hebben ze ervoor gekozen om de toegang tot het dashboard voor iedereen open te zetten. Dat betekent dat je nu kunt rondklikken in het dashboard zonder een volledige registratie. Uiteraard verwachten zij meer gegevens van je als je iets wilt uitrollen. Bekijk hoe het dashboard tot nu toe is geworden.

State-of-the-art hardware

Fuga Cloud heeft direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens kritisch te kijken naar alle onderdelen onder de motorkap. Ook daar hebben zij de nodige investeringen gedaan om hun klanten te voorzien van een state-of-the-art infrastructuur. Dit zorgt ervoor dat ze qua performance nog steeds aan de bovenkant van de markt zitten (bekijk ook de benchmarks hieronder). Cloud staat voor flexibiliteit en ook daar heeft Fuga Cloud de nodige stappen in weten te zetten. Zo hebben zij een nieuwe line-up met flavors ontwikkeld zodat ze op ieder hosting vraagstuk een passend antwoord hebben. En daar stopt het zeker niet, binnenkort meer!

De eerste benchmarks

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft Fuga Cloud de afgelopen maanden niet stilgezeten en is het cloud platform veel flexibeler geworden dan voorheen. Maar waar men waarschijnlijk benieuwd naar is, is de performance van Fuga Cloud Platform Release 2. Het harde werken wordt ook daar beloond.

Ga nu kosteloos aan de slag met Fuga Cloud

Vol trots werkt Fuga Cloud aan de laatste details van hun nieuwe cloud platform. Een cloud platform dat er qua performance veelbelovend uitziet. Een cloud platform dat ze in staat stelt om razendsnel nieuwe features toe te voegen en zo te reageren op continu veranderende klantvragen. Een cloud platform dat klaar is voor de toekomst en waar jij gebruik van wilt maken!

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden en wil je gelijk de proef op de som nemen? Test het cloud platform dan nu volledig gratis tijdens de public beta.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen Release 1 en Release 2? Om het je makkelijk te maken hebben ze hier een opsomming voor je klaar staan.