Close

9 september 2018

Tijl Bouman – ReproShape

“Met trots presenteer ik, Tijl Bouman, de 3D mensen scan machine!

In dit mega-apparaat laten we allerdaagse technieken samenkomen om een kunstje te vertonen wat u wellicht nog niet eerder gezien heeft! Gewoonlijk woont deze machine in mijn werkplaats waar ik hem verder ontwikkel en aanpas aan de nieuwe inspiraties. Tussendoor laat ik mij ook overhalen om de hele machine mee te nemen naar beurzen en evenementen.

De machine maakt 3D foto’s! De technische verklaring over hoe dit kan, in het kort…. in één flits maakt het ruim 100 foto’s, daaruit wordt een ruw digitaal 3D beeld opgebouwd, met digitale ambacht wordt dit opgeschoond en worden digitale fouten verwijderd. Vervolgens wordt de kleur en patroon (texture) uit de foto’s op het 3D model aangebracht. Zo ontstaat ons digitale 3D mens. Het digitale mens sturen we naar de full-color 3D printer om er beeldje van te maken, een reproductie.

Kan ik u ook overhalen om mijn machine te bezoeken?”

Tijl voegt zich wat ongemakkelijk naar de titel van “3D artiest”. Hij is eigenlijk een wat bijzondere combinatie van werktuigbouwkundig engineer, electro technicus, ontwerper, denker én doener. Met enthousiasme vertelt hij zijn verhaal, en schudt hij de mensen wakker om ook uit hun comfortzone te treden.

Met zijn nieuwe machine betreedt Tijl nu het gebied van de techniek, inspiratie en vernieuwing – in combinatie met het publiek.

Neem contact op en ontdek er meer over!

http://www.reproshape.nl/
Tijl.Bouman@gmail.com
telefoon: 06-17142229