Close

18 augustus 2018

Sanneke van der Meer – CoderDojo Nederland/Bibliotheek Kennemerwaard

Bibliotheek Kennemerwaard en CoderDojo Nederland

Bij Bibliotheek Kennemerwaard ben ik sinds 2008 werkzaam als bibliothecaris en Consulent Digitale Geletterdheid. In die laatste functie verzorg ik allerlei activiteiten op digitaal gebied. Denk bij volwassenen aan workshops (bijv. Facebook voor beginners) en cursussen die o.a. privacy en veiligheid op internet behandelen.

Voor de jeugd organiseer ik o.a. workshops over stopmotion en wearables.

Tevens ben ik als consulent de champion van CoderDojo Kennemerwaard (http://www.coderdojo-kennemerwaard.nl/) waar kinderen tussen 7 en 17 jaar op allerlei manieren leren programmeren. We houden onze dojos in vijf (bibliotheek)locaties in ons werkgebied.

Sinds kort ben ik bestuurslid voor CoderDojo Nederland (https://coderdojo.nl/). Doordat ik de afgelopen jaren veel materiaal voor de deelnemers vertaald heb en handleidingen heb geschreven voor allerlei robots, richt ik me binnen CoderDojo Nederland vooral op communicatie en hardware.