Close

12 december 2016

Samenwerken, duurzaamheid en co creëren

Ideeën, dromen en talenten

Een blog. Ik heb nog nooit een blog geschreven. Toch denk ik er weleens aan, want ik maak veel mee sinds ik de stap naar freelancen heb gemaakt. Projecten die ik opzet, de mensen die ik daarbij ontmoet en andere ‘dingen’ die op mij af komen. Ik worstel mijzelf door mijn agenda, tot in de late avonduurtjes en in de weekenden knal ik. Alles om mijn bedrijf op poten te zetten, maar in de eerste plaats om maatschappelijke projecten op te zetten.
Want dat is wat ik doe en dat is mijn drive.

Het Nieuwe Warenhuis

Ik zit nu echter midden in iets dat ik nooit ga vergeten. Het Nieuwe Warenhuis. Eind mei dit jaar viel mij tussen alle Facebook events ineens eentje op; Co creatie van Het Nieuwe Warenhuis. De V&D was nog niet eens bekoeld of een paar jonge honden wilden erin. En ik wilde dat ook wel. Zo ging ik dus compleet open naar die co creatie en het was mooi. Het je weleens gecocreëerd? Het is écht een goede manier om creativiteit en innovatie tot stand te brengen. Zo ontstond Het Nieuwe Warenhuis in het oude gebouw van de V&D. Bring your own office werd ‘het project’ en dat deden meer dan 50 startende ondernemers.

Startende, jonge ondernemers

Helaas was er een grote kaper met een zak geld en zo wordt V&D nu het zoveelste winkelpand dat in de toekomst opnieuw met creativiteit gevuld moet gaan worden. Voor de oplettende lezer met een zak geld (Nico!): een sauna met beauty en wellness centre is iets dat altijd een gebouw nodig heeft én een trekpleister voor de stad. Ik koop meteen een tien rittenkaart. Afin, Carpet Right is verhuisd, dus de community van Het Nieuwe Warenhuis is daar al kwispelend ingetrokken.

Daar zitten we dan. Startende, jonge ondernemers die genoeg verdienen om een kantoor te huren en barsten van ideeën, dromen en talenten. Samenwerken, duurzaamheid en co creëren is een wezenlijk onderdeel van onze werkwijze, maar tafeltennissen ook. De toekomstplannen zijn groots en nu al is er meer creativiteit op Overstad dan ooit tevoren. Moet je voorstellen wat er gebeurt als straks De Stadskantine en De Kade weer open gaan…

Ik nodig hierbij iedereen die dit leest van harte uit om eens een frisse neus te halen bij Het Nieuwe Warenhuis en om, waar mogelijk, creativiteit te nemen en te geven. Wie weet kunnen wij leren van de oude rotten in het vak, of andersom.

Dit is een gastblog van #clubcaas-lid Ema Najetovic van Lieve Zaken – www.lievezaken.nl