Close

4 november 2017

Rob Bangert – Artiance, Centrum voor de Kunsten

Mijn naam is Rob Bangert en ik ben directeur-bestuurder van Artiance, Centrum voor de Kunsten in Alkmaar. Wij organiseren dagelijks een grote diversiteit aan educatieve activiteiten op het gebied van Kunst & Cultuur voor zowel het onderwijs als in de vrije tijd. Hiernaast organiseren wij ook grote jaarlijkse projecten als BrugTheaterFestival, Film & Media Festival, The Big Draw en Alkmaar aan Zee.

Als directeur van Artiance ervaar ik dagelijks welke impact kunst & cultuur op mensen heeft. Creativiteit wordt steeds belangrijker in onze maatschappij en wij hebben de overtuiging dat ‘onze’ cursisten door alle lessen beter zijn voorbereid op de hedendaagse  maatschappelijke eisen.

Ons werkterrein breidt steeds meer uit naar de zorgsector. Met de Kunstschool en De Eenhoorn organiseren we een opleiding en dagbestedingsactiviteiten voor jongeren met een beperking. Met het project Dag & Dauworganiseren we voor ouderen een activiteiten programma mede ter bestrijding van de eenzaamheid.

Ikzelf ben (o.a.) opgeleid als musicus en heb jarenlang met musici en orkesten over de wereld gereisd. Na wat omzwervingen ben ik terecht gekomen bij de gemeente Alkmaar als senior beleidsmedewerker cultuur. In de twaalf  jaar dat ik beleidsmedewerker ben geweest heb ik mede de basis kunnen leggen voor het rijke culturele aanbod in Alkmaar. De stad bruist als nooit tevoren.