Close

20 maart 2018

Laat van je horen!

Rich Tiggeler

Jaren terug zat ik al leden van #clubcaas achter de broek om van zich te laten horen. Misschien wordt het dan ook eens tijd om zelf wat voor #clubcaas te schrijven. Dus hierbij ☺

Tijd om te kiezen

Als je mij kent, weet je dat ondernemen en ondernemend gedrag de rode draad is in mijn leven. Nu kan ik een hele opsomming geven over mijn werk bij de Kamer van Koophandel, over bijna 10 jaar ondernemen, maar daar is geen bal aan. Hoewel het ontwikkelen van young professionals naar ondernemers of managers natuurlijk wel héél erg gaaf is. Wat op dit moment belangrijk is, is dat wij allemaal van ons laten horen.

Lokale politiek is ingewikkeld om als buitenstaander goed bij te houden. Desondanks raakt het je als inwoner én als ondernemer. Hoe weet je nou op welke partij je het beste kunt stemmen?

Rich’s Kieskompas

Vaak geven brancheorganisaties een advies en er zijn veel debatten. Maar er is nog iets wat je vrij gemakkelijk kunt doen. Bedenk welke onderwerpen jij belangrijk vindt en blader vervolgens eens door de lokale verkiezingsprogramma’s. Staat dit onderwerp erin? En kijk bijvoorbeeld of in het verkiezingsprogramma van jouw favoriete partij een berekening zit, hoe gaan ze alle plannen betalen? Als je meer geld wilt besteden aan het een, zul je moeten bezuinigen op het ander of meer belastingen gaan heffen!

Belangrijke punten voor ondernemers

Lokale politiek heeft betrekking op je directe en toekomstige leefomgeving. Heeft jouw partij een hoofdstuk over bovenlokale samenwerking? Dit zijn allemaal zaken die voor ondernemers in deze (economische) regio van belang zijn. Ook de federatie bedrijvenverenigingen Alkmaar adviseren je op een partij te stemmen die reeds samenwerkt met andere gemeenten of dat nu (eindelijk) wil gaan doen.

Geen lezer?

Als je geen zin hebt om erover te lezen, praat er dan eens met iemand over. Over die zaken die je belangrijk vindt. Zo verrijk je elkaar en kun je wat opsteken van elkaars kijk op de wereld. Als je daar geen zin in hebt, kun je altijd nog het kieskompas of stemwijzer raadplegen. Hier kun je meer gewicht toekennen aan de onderwerpen die jij belangrijk vindt.

En als je daar ook geen zin in hebt, verhuis dan maar 😉 Je hebt niet voor niks het kiesrecht gekregen! Woensdag 21 maart kun je stemmen. Steek je licht op en laat je horen!

Groeten van Don Formaggio (bedankt voor deze titel trouwens Jeauhaneauvietch)