Close

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Blockchain: hype of verdienmodel?

25 april 2018-19:30 - 22:00

Het wordt de grootste uitvinding sinds het internet genoemd; Blockchaintechnologie. Ketens van data die online gedistribueerd worden. Zonder tussenkomst van een intermediair, veilig en efficiënt. De meest bekende implementatie van Blockchain is de Bitcoin, cryptovaluta. Maar de technologie heeft ongelimiteerde mogelijkheden. Staan we aan de voet van een (financiële) revolutie of is het een hype van voorbijgaande aard? Op woensdag 25 april organiseert ondernemersvereniging #clubcaas samen met Rabobank Alkmaar e.o. het event Blockchain: hype of verdienmodel?

Bedrijven kunnen er niet meer omheen, Blockchain is enorm in opmars. Waardetransacties die tot stand komen zonder tussenkomst van een derde partij als een bank, notaris of accountant maar die in een peer-to-peer netwerk waarin eenieder kan deelnemen en eigenaar is worden gedeeld. Maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Hoever is jouw concurrent met Blockchain? Kunnen jouw bedrijfsprocessen via Blockchain worden geoptimaliseerd? Is het echt wel veilig en welke andere mogelijkheden zijn er naast Cryptovaluta?

Op het hoofdkantoor van Rabobank Alkmaar e.o. legt Christian Schouten (Blockchain-expert bij het Ministerie van Financiën) uit wat Blockchain precies is en hoe het in zijn werk gaat. Johannes Brouwer (COO bij Ledger Leopard) legt aan de hand van een case uit hoe Blockchain in de praktijk kan worden toegepast. David Lamers (Blockchain-expert bij Rabobank) licht de visie van Rabobank op Blockchain toe en vertelt hoe zij omgaan met klanten die cryptocurrencies (willen) gebruiken en welke projecten het Blockchainteam van Rabobank heeft lopen. De avond wordt zoals gebruikelijk bij events van #clubcaas afgesloten met een netwerkborrel.

Programma

19:15 – 19:30 uur       Inloop met koffie/thee
19:30 – 20:00 uur     Introductie Blockchain door Christian Schouten (Blockchain-expert Ministerie van Financiën)
20:00 – 20.30 uur    Blockchain in de praktijk door Johannes Brouwer (COO Ledger Leopard)
20:30 – 21:15 uur      Wat doet Rabobank met Blockchain? door David Lamers (Blockchain-expert Rabobank)
21:15 – 22:00 uur      Netwerkborrel

Sprekers


Christian C. Schouten (1981) is senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Financiën en is gespecialiseerd in innovatieve, grensoverstijgende, projecten in de overheid. Hij heeft een brede achtergrond in verschillende lagen van de overheid, maar ook in het bedrijfsleven. Daarin heeft altijd centraal gestaan de samenhang tussen optimalisatie van de processen, kwaliteit van de administratie, en data-gedreven sturing. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij nu volop inzet op het gebruik van blockchaintechnologie in de overheid. De resultaten van zijn eerste pilots zijn inmiddels gepubliceerd en hij is druk bezig om een eerste project naar productie op te schalen. Christian is actief betrokken bij de lokale politiek in Alkmaar en heeft meerdere financiële en maatschappelijke nevenfuncties. Buiten het werk geniet hij ervan om tijd met zijn kinderen door te brengen en hij doet graag historisch onderzoek.


Johannes Brouwer (COO Ledger Leopard) was tot voor kort Product development director bij Exact. Daar heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met product innovatie door AI en Blockchain toe te passen. Eerder heeft hij ook al AI en big data technieken toegepast bij de overheid en bedrijfsleven bv bij RDW, Agentschap Telecom en Oracle. Bij de eerste twee heeft hij voor dat doel een Data Science afdeling opgezet. Ook was hij moderator onderwijs innovatie bij de Hanzehogeschool waar hij in samenwerking met de docenten en het werkveld een nieuwe visie heeft neergelegd. Hier heeft de nieuwe rol van Data Scientist een belangrijke plaats gekregen. Nu is hij COO bij Ledger Leopard, een Blockchain startup, die o.a. bekend is van de Blockchain baby. Johannes studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.


David Lamers (Blockchain-expert Rabobank)

Dit event is gratis voor leden van #clubcaas en relaties van Rabobank Alkmaar e.o. Niet-leden betalen slechts 15 euro. Aanmelden doe je hier.

Zien we je op woensdag 25 april om 19:15 uur bij Rabobank Alkmaar e.o.? En wie neem je mee?

Gegevens

Datum:
25 april 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisatoren

#clubcaas
Rabobank Alkmaar e.o.

Locatie

Rabobank Alkmaar e.o.
Robonsbosweg 5
Alkmaar,
+ Google Maps


Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al, met daarin alle evenementen en ontwikkelingen van #Clubcaas.


Ontvang je nog geen nieuwsbrief? Meld je dan nu aan!