Close

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bedrijfsbezoek Cybercrimeteam Politie Noord-Holland

26 september 2018-19:00 - 22:00

Op woensdag 26 september zijn we te gast bij het Cybercrimeteam van de Politie Noord-Holland op de Ampèrestraat in Alkmaar waar we een uniek inkijkje krijgen in de activiteiten van dit team en kans maken om opgesloten te worden in de speciale ESCAPEROOM die het team gebruikt voor trainingsdoeleinden. Een buitenkansje voor de (ethical) hackers in ons netwerk en een leerzame avond voor ondernemers die hun online bedrijfsactiviteiten veilig willen kunnen doen.

 

De digitale crimescene

‘Meer blauw op straat’ is een bekende verkiezingsslogan maar het besef dat online veiligheid minstens net zo belangrijk is dringt langzaam door. Hackers, phishing, online fraude en DDOS-aanvallen; het kan voor een bedrijf enorme gevolgen hebben wanneer het te maken krijgt met cybercrime. Wat kan jij zelf doen om jouw bedrijf te beveiligen tegen online criminaliteit?

Online veiligheid begint met awareness

Politie Nederland werkt nauw samen met het Nationaal Cybersecurity Centrum en heeft inmiddels zo’n 800 digitaal specialisten bij regionale eenheden. Spreker vanavond is Fred Ootes, de founding father van het cybercrimeteam van de Politie Noord-Holland. Sinds september 2015 is hij teamleider. Hiervoor heeft hij jaren als teamleider van de overvallenteams in de eenheid gewerkt en is hij chef van de districtsrecherche geweest. Ook werkt hij mee aan verschillende tv programma’s zoals Opsporing verzocht, Tros Opgelicht en Internetpesters Aangepakt. Fred vertelt over de activiteiten en successen van het cybercrimeteam maar ook over de uitdagingen waar ze nog voor staan. Daarnaast zal Fred laten zien dat bewustwording enorm belangrijk is in de strijd tegen cybercriminelen. Hoe ga jij bijvoorbeeld om met jouw online wachtwoorden? En log jij in op een onbeveiligd WiFinetwerk?

Na de break volgt een interactieve presentatie van Petra Orij, Risicospecialist verzekeren bij de Rabobank Kop van Noord-Holland. Zij vertelt over de financiële gevolgen van cybercrime en voor welke gevolgen bedrijven zich kunnen verzekeren.

Programma

19.00 uur Inloop

19.30 uur Fred Ootes, teamleider Cybercrimeteam Politie Noord-Holland (en quiz voor de echte hackers onder ons; win een bezoek aan de escaperoom!)

20.15 uur Break

20.30 uur Petra Orij over de financiële gevolgen van cybercrime en de mogelijkheden deze te beperken

21.15 uur Afsluiting + borrel

22.00 uur Einde

 

Aanmelden

Dit event is VOL! Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Het aanmeldformulier vind je hier.

Dit event is gratis toegankelijk voor #clubcaas leden, niet-leden betalen €15,00 excl. btw.

 

Gegevens

Datum:
26 september 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,

Organisatoren

#clubcaas
Rabobank Alkmaar e.o.

Locatie

Politie Alkmaar
Ampèrestraat 15
Alkmaar,
+ Google Maps


Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al, met daarin alle evenementen en ontwikkelingen van #Clubcaas.


Ontvang je nog geen nieuwsbrief? Meld je dan nu aan!