Close

18 november 2016

Je eigen bedrijf! En nu?

Geen uitdaging uit de weg

Je bent jong, ondernemend en gaat niet snel een uitdaging uit de weg. Dus wat doe je, je start je eigen bedrijf. Maar waar moet je beginnen, met wie, wanneer etc. Kortom, het starten van je eigen bedrijf brengt veel onzekerheden met zich mee. In deze blog zullen wij niet gaan uitleggen hoe je deze onzekerheden allemaal te lijf kan gaan, ook al zouden wij dit graag doen. Na 2 maanden ondernemen zijn deze onzekerheden zeker nog niet weg maar je begint langzaam maar zeker wel een aantal dingen te begrijpen. In deze blog zullen wij, hopelijk voor jullie, op een niet al te saaie manier laten zien hoe wij sommige dingen hebben aangepakt.

Jong en startend

Wij zijn LD Media, een jonge startende onderneming met een blik op de toekomst. Djordan Papilaya en ik (Leon Bultman) zijn samen een avontuur aangegaan door dit bedrijf op te starten. Beiden met de gedachten om ‘vette websites’ te bouwen en daadwerkelijk een toegevoegde waarde te zijn voor de klant. Vanuit deze gedachten hebben wij er daarom voor gekozen om tijdens het gehele proces van het bouwen van websites en online campagnes de klant erbij te betrekken. Dit doen wij door de klant, afhankelijk van de scope van het project, wekelijk updates van de voortgang te sturen.

Ons verhaal

Op het moment dat je samen de stap neemt om te gaan ondernemen, beginnen de onzekerheden.  Je hebt verstand van je eigen vakgebied maar ondernemen betreft veel meer dan het goed kunnen bouwen van een website of de meest creatieve marketingplannen schrijven. Er komt veel meer bij kijken, zoals de boekhouding, salesgespreken, netwerken, of zoals wij nu aan het doen zijn: bloggen. Op dat moment sta je voor de keuze: ga ik er zelf tijd insteken om het te leren of verzamel ik de juiste mensen om mij heen die het voor mij gaan doen? Stel, je kiest ervoor om andere mensen erbij te betrekken. Hoe weet je dan of ze wel of niet geschikt zijn?

Eén groot avontuur

Voor ons is het momenteel een groot avontuur en we leren elke dag weer nieuwe dingen. We komen situaties tegen, we anticiperen hierop en reflecteren zodat we op de juiste manier de learnings eruit weten te halen. Ik denk dat elke ondernemer het op zijn eigen manier doet. Er is geen boek dat precies per stap uitlegt hoe je moet ondernemen. Iedereen gaat door zijn eigen leerproces en wordt hierdoor iedere dag een stukje beter. Wij delen graag ons verhaal en komen graag in contact met andere ondernemers om kennis uit te wisselen. Onderaan deze blog staan onze contact gegevens, neem gerust contact met ons op.

Onze learnings

  • Hieronder een aantal learnings die wij tot nu toe hebben opgemaakt.
  • Blijf dicht bij jezelf
  • Stel doelen
  • Heb geloof in wat je doet, dan straal je dat ook uit
  • Verzamel de juiste mensen om je heen
  • Sta open voor innovatie
  • Verzamel zoveel mogelijk advies

Meer informatie over LD Media of wil je ons een high-five komen geven? Neem contant met ons op!

Dit is een gastblog van #clubcaas-lid Leon Bultman van LD Media- www.ldmedia.nl